Memory Lane, part 2.

Gif Sundsvall - DIF, en regnig sista omgång i Norrettan, oktober 1998.

Det var söndagen den 25:e Oktober som vi (4 starka man från linje 11) bestämde att åka upp till Sundsvall för att skåda Djurgårdens sista match någonsin i DIV 1.
Efter en helg med hårt firande så var det dags att samlas på centralen för att ta X2000 upp till Sundsvall med 10 starköl i ena kassen och en Kir i den andra så blev det en enbart fest på resan upp.

Väl framme i ett Sundsvall som tydligen hade någon sorts monsunperiod just då, så blev det nu jakt efter en krog som kunde släcka våra törstiga strupar. Men väl där så upptäckte vi till vår fasa att krogen öppnade först 30min senare så vi smet in på en hamburgerhak för att få lite frukust.

När väl krogen öppnade så slöt det upp nytt folk så nu var festen i full gång, efter ett antal öl och något konstigt kinesiskt sprit var det nu dags att dra sig mot Idrottsparken (eller vad f-n den nu hette).
Men väl framme så fick vi beskedet att matchen var flyttad till en plan längre bort (konstgräs) p.g.a. vattenfylld plan.
Matchen spelas, ingen direkt fotbollspropaganda.
När sedan matchen var slut stod det 4-2 till Sundsvall.

 

Lite besvikna gick vi runt i Sundsvall och försökt hitta ett lämpligt ställe att sitta och vänta på innan bussen skulle gå.
Men på något sätt lyckades vi ändå hamna på samma kina krog som förut, där vi åter nu började dricka öl, efter 2 timmars kröka var det då dags att gå till bussen, med ett 12pack folkisar (hitta nåt annat en söndag!) var, närmade vi oss busstationen,
där chauffören vägrade att släppa på 6st Djurgårds supportrar, han mumlade nåt om "ni e för fulla..." konstig gubbe.
Då blev frågan "hur kommer vi hem nu?" Efter lite telefonsamtal till polis, flyg, lift och kapning så bestämde vi för att ta tåget från Sundsvall som skulle ge oss den längsta tåg resan hem någonsin (8 timmar).

 

Först tåg upp till Ånge där vi väntade i ca: 2 timmar för att senare ta nattåget till Stockholm.
I Ånge fanns en lustig (Norsk!!) filur, Kjetil döptes han snabbt till, han skulle till Stockholm sa han, innan han drog i sig ännu en folköl och hoppade på tåget mot Kiruna.
Väl framme i Stockholm kl 6 så var det bara gå på McDonalds för att få i sig lite frukost, för att senare gå och jobba.


image12

Regntung banderoll.

 


image13

Kjetil och Ronie.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0