Dagens rot.

Har nyligen "upptäckt" denna, min nya bästa vän.

Igår gjorde jag en Thai-amerikansk, tjockare, pannkaka, på eget bevåg.

Kokosgrädde, torkade kokosflingor, lite chili, ingefära och ananans på det.

Ibland så är jag så sjukt bra att hälften vore nog.

Nästan löhligt.



Ingefära (Zingiber officinale)

Färsk ingefära importeras året om från bland annat Brasilien, Thailand och Malaysia. Ingefära är en flerårig ört som blir ca 1 meter hög. Rotstammarna, som är den ätliga delen, är knöliga och kraftiga.

Skalet är tunt och ljusbrunt. Ingefärsroten måste skalas innan den kan användas. Fruktköttet är gult och kan ibland vara lite trådigt. Smaken är stark och intensiv. Färsk ingefära används på samma sätt som den torkade. Men den färska har en friskare smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0