Den åttonde och nionde juli, år tvåtusen.

För er som inte var med då, så fanns tidernas bästa internethemsida uppe för en kortare period, det var jag och bara jag som fixade och pillade med den, mitt stoltaste ögonblick. Den fanns på adressen www.linje11.nu.

Tjugo år fyllda, osnuten.

Dylika alster utgjorde innehållet, samt en hel del mer eller mindre usla fotografier, som i en hastig återblick tillsammans skapar en helt fantastisk helhet, njut.

Ingenting är ändrat ur originaltexten, kanske bör tilläggas.

Citat:

Fint Folk Flyger, Part II

Äntligen dags, årets party-kanna-deluxe-fetresa nummer ett, Kalmar borta!


Helgen började egentligen med en hyfsat duktig fredagskanna, så man var mindre pigg när klockan ringde lördag morgon. Men upp skulle man, iväg till centralen för att premiär åka Arlanda Expressen, den gick "hyfsat" snabbt..


Väl framme på Arlanda införkaffade 2 stycken Stand-by plåtar och kutade iväg till gate 34, väl där märkte vi att det var fler än vi som upptäckt detta delikata färdmedel, 42 stycken närmare bestämt.. Då det bara fanns 7 tomma stolar i planet såg det minst sagt mörkt ut. Efter en flukt på "Avgående" tavlan såg vi att nästa plan till Kalmar gick 16.30 (klockan var nu ungefär 11.30) det planet var dessutom redan fullt, men på samma tavla fanns en liten ljuspunkt trots allt "Växjö 12.00" hette den.


Vi rusar iväg till Växjögaten, bokar om biljetterna och hoppades att vi skulle få plats, detta plan var nämligen också helt fullbokat.. Det kändes knappast bättre när snubben i biljettluckan beskrev planet som "en liten Saab". Skulle vi få trängas i en liten Saab? i 40 mil? Som tur var visade det sig att Saab inte bara är en bil, utan ett, väldigt litet flygplan.. efter ungefär 25 minuters väntande vid inchekningen verkade det se ganska ljust ut, 7 personer hade ännu inte kommit. 4 av dessa dök så småningom upp, men till slut fick vi gå ombord. Off to Vekkcho.. Igen.

Väl framme märkte man återigen hur utmärkta kommunikatiner Växjö flygplats har, nästa buss in till byn gick söndag kväll!! Taxi fick det bli, självklart till rena ockerpriset, men vi hade inte så mycket annat att välja på.. Väl i Växjö, som hade betydligt trevligare väder än Sthlm för tillfället, inhandlades tågbiljetter mot Kalmar, som dock gick cirka 2 timmar senare, gott om tid att kanna mao.

 

Ett gäng Brown Ale och mycket skitsnack senare kom tåget, X2000 dagen till ära (dom visste nog att vi var på väg). En timme senare anlände vi i Kalmar, slog en signal till Ehjik, vars lägenhet skulle agera härbärge åt två vilsna Djurgårdssjälar denna helg, vi bokar dejt i en liten park ett stenkast från stationen, ytterligare ett gäng Brown Ale senare dök han upp..

 

På väg till hans lgh passarades strategiskt nog en Icabutik, virke inhandlades.. NU var det äntligen dax. konstant party i ett drygt dygn!! Det var iaf våra förhoppningar.

 

En näringsrik middag bestående av en Pizza och ett antal groggar (som konstigt nog blev starkare och starkare hela tiden) senare stapplande vi iväg mot bussen som skulle ta oss till Borgholm och helgens "Sol, Vind & Vatten" festival.

 

Pga. bla ett ganska kraftigt alkoholintag tänker jag inte gå in närmare på vad som hände där denna kväll/natt, det lämnar jag åt er livliga fantasi.. (Kan dock säga att Hellberg blev av med ett par glasögon =)

 

Framåt morgonkvisten kände man sig ganska "partied out" och styrde färden mot Kalmar igen, Ehjik var självklart spårlöst försvunnen.. I Kalmar hoppade vi av nattbussen och började traska bortåt Ehjiks lya, men ödet ville annorlunda, strax innan larmtorget (centralt i kalmar by) hittade vi varsitt stycke plaströr, i fyllan och villan utbröt en vild fätkningsbatalj, 3 musketörer? Släng er i väggen!

 

Farbror blå som satt i en piketbuss en bit bort var dock inte lika imponerad, särskilt inte då nåra nötter hade sopat in ett gäng skyltfönster i samma kvarter någon timme tidigare, så vi fick snällt åka med, och sova på "Hotell gratis".. Vilket skulle visa sig inte vara så hemskt då Ehjik helt utan förvarning åkt iväg till sin Flickvän och lämnat lägenheten låst, då det dessutom regnade en hel del denna natt var det en ganska lyckad lösning, Tack för det =)

 

Runt 8 söndag morgon blev man brutalt väckt och utskickad i regnet igen, inte lika snällt.. Väl hemma hos Ehjik märkte vi att han ännu inte kommit hem, så vi fortsatte skönhetssömnen i trapphuset, väldigt uppskattat av grannarna.

 

Klockan var närmare 12 när vi äntligen fick tag på honom, vi bokade en ny dejt inne i stan, fyllde på spritlager och gick bort till en liten badplats med det chamerande namnet "Kattrumpan", groggar och Brown Ale började hävas igen.. Ett besök på KM, kalmarpuben, var ett måste. Upp en stund, hinka lite bira och snacka skit med folk som inte kan säg R, är faktiskt ganska underhållande. =)

 

Tyvärr blev det lite för mycket skitsnack, så när vi väl dök upp på Karlssons för Coca Carolas spelning, så var den precis slut.. Osis..

 

Matchen vill man helst glömma, tyvärr stod jag skymd just vid den omtalade frilägesutvisningen på Peo, så jag kan inte säga om det var rätt eller inte. Draget på läktaren var det dock inget fel på, "Vi hejar på Djurgårn" i första halvlek gav en gåshud på armarna..

 

Det fick bli RK-Buss hem, då det inte gick nåra flyg alls under söndagkvällen, lagom efter Oskarshamn och inhandladet av bira/käk, somnade jag ganska omgående, vilket gjorde denna hemresa till en av de skönare på länge =)

 

 

FINT FOLK FLYGER

 

Bilder från Kalmar (och Ayia Napa) dyker upp om cirka 2 veckor.

 

Next stop, Umeå? Stefan och Hellberg



Slut citat.


Om ni har riktig jävla otur, så kanske även de omnämnda bilderna dyker upp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0