Den tjugonionde maj, år tvåtusen.

Vi tar en till..

Vekkchö


Det hela började en sen söndagkväll..
Undertecknad satt och jäste framför datorn, helt utan tanke på morgondagens fajt. Då Oskar (aka Collymore) undrar om jag e sugen på att dra ner, och så blev det, vi enades om att flyga var smidigast och snabbast. 15.10 gick ett lämpligt plan till Smålandsskogarna.


Då behövde vi bara hitta ett sätt att komma hem, efter diverse letande bland bussar, tåg och flyg, utan resultat såg det onekligen ganska mörkt ut.. Men sånt brukar ju lösa sig.

 

Morgonen efter lägger Mårtensson in ett inlägg i GBn på dif.se, om att det fanns plats i en minibuss.. Efter lite konverserande hade vi grejat en hemresa!

 

Off to Arlanda och iväg, efter en landning som ledde tankarna på filmer som "Alive" och dylikt var vi äntligen framme, buss till "stan" och in på puben "bolaget"..

 


Där trängdes redan ett 15-tal Blå(röd)ränder, något mindre än man hoppats på, men vafan. Det är måndag, regnar och vi är i Sveriges troligen tråkigaste stad..

 


En efter en ramlar folk in, och till slut var det kanske ett 70-tal på plats, med några pints innanför tröjan och "Blåränderna går aldrig ur" ur högtalarna kan man inte må annat än bra!

 

Gångmarsch till Värendsvallen i spöregn är dock föga upphetsande, men även det klarades av.. Upp mad flaggan och in i "trängseln".


På plats var nu närmare 200 man (som faktiskt lyckades sjunga i otakt oftare än i takt) varav de flesta var landsortare (aka Bondgårdare =)


Matchen drar igång, och innan man hunnit sätta sig (som det så fint heter, denna dag ville man inte sitta då Växjö upplevde ett minst sagt hårt regnande) har Gallo prickat in både en och två bollar. "Galliano" hördes över vallen..

 

Efter ytterligare några minuter blir Barsom frilägesutvisad, något tveksamt, minst sagt, från vår synvinkel. Men "domaren dömer" sägs det.

Matchen lider vidare (knappast underhållning i spöregnet), DIF spelar uselt vissa stunder, men vad gör det när lag som Öster är ännu sämre.. 3-2 till DIF skrevs siffrorna till.


Vi letar upp våran skjuts hem, och märker att den ena platsen (bakluckan) är ungefär 30*120 cm "stor", så det blev hotell, förvisso dyrt, men det var det värt efter nästan 3 timmars regn..
En varm dusch, på med fotbollskväll och sova.

 

Morgonen efter intogs "gratis" frukost, sen bar det av mot flybussen trodde vi, men blir förskräckt påminda om att "häjh tänkehj vi inte betala ehja telefonsamtal!!" 3 minuter och 28:- kronor senare bar det av mot flygbussen, men det var fel, igen..


Flygbussarna tajmade kanonbra, men inte med något av flygen därifrån, Taxi it is. En flyg-buss-pendel-t-baneresa senare var man hemma igen.. Efter en något annorlunda bortafajt..

 

 

FINT FOLK FLYGER!

Bilderna finns nu under "bilder"


Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0